Skip to content

Doe online mee met de Rode Draad voor het Klimaat!

De politiek moet er nu voor kiezen om groen uit de crisis te komen. Daarom spannen we vandaag, vrijdag 26 juni, bij de Hofvijver in Den Haag en in tien andere steden de Rode Draad voor Klimaat! Dit doen we samen met Milieudefensie, Greenpeace en andere actiegroepen. De rode draad hangt vol met oproepen van mensen om groen en duurzaam uit de crisis te komen. Ook jij kunt online de Rode Draad oppakken! Hoe meer mensen meedoen, hoe luider de roep om beter klimaatbeleid.

Zo doe je mee

1. Schrijf hieronder je eigen oproep op de banner hoe of waarom we duurzaam uit de crisis moeten komen, bijvoorbeeld “Stop staatssteun aan vervuilende multinationals” of “De klimaatcrisis wacht niet!”. Je ziet de tekst verschijnen op het banner.

2. Deel je banner direct op Twitter en Facebook met de hashtag #KlimaatAlsRodeDraad, of download de banner om hem ook te delen op Instagram, LinkedIn of andere sociale media.

Bonus: naast het delen van deze banner, kun je ook een selfie maken met een échte Rode Draad. Wees creatief: misschien heb je een rode sjaal, theedoek of lint waarmee je op de foto kunt. Of je tekent een rode draad over je foto op je telefoon. Ook deze kun je delen met de hashtag #KlimaatAlsRodeDraad.

Unfortunately your browser does not support canvas.

Let op: op sommige telefoons/tablets moet je de downloadknop twee keer indrukken, of de afbeelding zelf ingedrukt houden om hem te kunnen opslaan.